לקט ישראל הוא ארגון הצלת המזון הלאומי, אחראי לאיסוף וקטיף עודפי מזון איכותיים ומגוונים, וחלוקתם למאות אלפי נתמכים בכל הארץ.
הצורך ההולך וגדל במזון בקרב חלק ניכר מהאוכלוסייה, ומנגד – עודפים רבים של מזון שנזרק, הובילו להקמת לקט ישראל, על ידי ג'וזף גיטלר בשנת 2003. את המזון מעביר הארגון ל-234,000 נתמכים מדי שבוע, באמצעות למעלה מ-260 עמותות וארגונים שותפים בכל רחבי הארץ.
האוכלוסיות המקבלות את המזון המוצל הינן ממעמד סוציו אקונומי נמוך וסובלות מאי-ביטחון תזונתי, ביניהן: קשישים, ניצולי שואה, חסרי בית, ילדים ונוער בסיכון, משפחות חד הוריות ונשים בסיכון.
*התוכן באחריות העמותה