עמותת  נגישות ישראל הוקמה בשנת 1999 לקדם את הנגישות על מנת לאפשר לאנשים עם מוגבלות ובני משפחותיהם להשתלב בחברה, בשוויון, בזכות, בכבוד ובמקסימום עצמאות.

רב המבנים והאתרים הציבוריים במדינת ישראל, כגון: משרדי הממשלה, רשויות מקומיות, בתי משפט, מרפאות, מוזיאונים ותיאטראות, בתי מלון וצימרים, פארקים ומתקני ספורט, רשתות מסחר וקניונים, אינם נגישים (לא מאפשרים כניסה)  לאנשים עם מוגבלות.

אוכלוסיית האנשים עם מוגבלות כוללת אנשים המשתמשים בכיסאות גלגלים, מוגבלי הליכה, ליקויי ראיה ועיוורים, ליקויי שמיעה וחרשים, מוגבלים קוגניטיבית, נפשית וכן אנשים קשישים.
יותר מ- 17% מתושבי ישראל הם אנשים עם מוגבלות, מתוכם כ- 500,000 עם מוגבלויות קשות.
נגישותם של מבני ציבור, שטחים פתוחים ועסקים כמו גם נגישות לאמצעים טכנולוגיים כגון אתרי אינטרנט, מוקדים טלפוניים וטלפונים סלולריים הינם מרכיבים הכרחיים ביכולתם של אנשים עם מוגבלות פיזית, חושית, קוגניטיבית או נפשית להשתלב בכבוד , שוויון ועצמאות – בכל תחומי החיים בחברה –  תעסוקה, השכלה, בריאות, תרבות, תיירות, נופש ופנאי.
חוסר הנגישות בארץ, גורם סבל רב לעשרות אלפי אנשים ומשפחותיהם ומונע מהם יציאה מביתם והשתלבות בחברה שהיא זכות אלמנטרית  בכל משטר דמוקרטי המעניק לכל אדם הזדמנות שווה ומאפשר לו לשמור על כבודו וחרותו.
המצב הבלתי נסבל הזה הינו המניע המאתגר את העמותה לפעילות לשינוי המצב בישראל.

מטרות העמותה:
1. הגברת המודעות לנושא הנגישות של המחוקקים, רשויות השלטון, הקהילה העיסקית, המתכננים והבונים, הרשויות המקומיות ועוד.
2. הנגשת מקסימום אתרים ציבוריים, עסקים וארגונים.
3. קידום השוויון בין אנשים עם מוגבלות לחברה בכלל.
4. קידום המודעות בקרב הנוער בישראל
5. קידום הנגישות הטכנולוגית והנגישות למידע.
6. שיפור הידע המקצועי בנושא הנגישות של אדריכלים, מהנדסים ומעצבים.
7. קידום ושיפור השירות והיחס לאנשים עם מוגבלות.

 

*התוכן באחריות העמותה